Info

Ik ben Jessica (Jessy) Huybrechts en kan dankzij mijn schoonheidssalon “Instituut Pelle Bella” mijn grootste passie met hart en ziel uitvoeren. Instituut Pelle Bella is gespecialiseerd in gelaats-, haar- en lichaamsverzorgingen op basis van natuurlijke huidverzorgende producten. Ook kan u hier terecht voor manicure, pedicure, gel polish, ontharingen, ontspannende massages, …

Ik heb mij ook gespecialiseerd in behandelingen en beautyfeestjes “Beauty 4 Kids” voor kinderen.
Volgende feestjes zijn mogelijk: Beauty 4 Kids, Face 4 Kids, Nail 4 Kids, Make-up 4 Kids, Bubbles Kids, Soap Kids, Jewels Kids, Glitter & Glamour party, Piratenfeestje, Prinsessenfeestje, enz.  Tijdens de feestjes leren ze spelenderwijs omgaan met verzorgingsproducten!

Ik verwelkom je graag in mijn schoonheidssalon “Instituut Pelle Bella” voor een heerlijke verzorging in alle rust. Enkel op afspraak

U kan me bereiken  op het nummer 0498/84.94.14 telefonisch, per sms of whatsapp. (bij afwezigheid gelieve een bericht na te laten met je naam en telefoonnummer, ik bel je zeker terug)

 

Merken

Make-up en nagellak: ZAO (Frans merk)

ZAO, NATUURLIJKE, BIOLOGISCHE, VEGANISTISCHE EN NAVULBARE MAKE-UP IN MOOIE BAMBOE DESIGN

100% natuurlijke formules*
Zao Make-up zet zich in om producten aan te bieden met onberispelijke samenstellingen waarvan 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong* is. Zonder petrochemische derivaten of synthetische conserveringsmiddelen zijn de producten van Zao gezond voor jouw huid. Onze grondstoffen worden verkregen door een niet-vervuilende en eenvoudige transformatie van een plant of mineraal zoals plantenextracten, plantaardige oliën en boters, minerale pigmenten…. Dankzij onze ecologische en ethische engagementen kregen we in 2014 de vermelding “Slow Cosmetic”.
Ook de kwaliteit van onze grondstoffen is van het grootste belang. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe natuurlijke ingrediënten om je het beste te garanderen. Onder deze ingrediënten is het gemicroniseerde zilverpoeder, dat naast een uitstekend huidvriendelijk conserveringsmiddel, verbazingwekkende antiseptische eigenschappen heeft. Hoewel het erg duur is, hebben we ervoor gekozen om het in bijna al onze producten te gebruiken.
* Behalve onze nagellakken die ’10 free’ zijn. Dat wil zeggen: zonder tolueen, formaldehyde, formaldehyde-hars, synthetische kamfer, dibutylftalaat, parabenen, xyleen en colofonium.

Voorkeur voor biologische landbouw
Al onze producten zijn biologisch door Ecocert gecertificeerd (volgens de Ecocert Greenlife en Cosmos Standard normen) en gelabeld Cosmebio*.
Vanaf het begin van het Zao avontuur hebben we de keuze gemaakt om ons te richten op grondstoffen uit de biologische landbouw. Door te kiezen voor ingrediënten die vrij zijn van chemische meststoffen en pesticiden, minimaliseren we de bodem- en grondwatervervuiling, beschermen we de biodiversiteit en zorgen we voor jouw gezondheid.
Ons make-up assortiment heeft een grote verdraagzaamheid voor de huid. De werkzame bestanddelen van biologische planten zijn veel geconcentreerder dan in planten uit conventionele landbouw.
* Behalve nagellak.

Respect voor dieren
Omdat we respect hebben voor alle levende wezens, wordt geen van onze eindproducten en geen van onze grondstoffen getest op dieren. Zo zijn Zao producten gecertificeerd Cruelty Free van Leaping Bunny.
Het gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals bijenwas en karmijn (rood pigment), is uitgesloten. Alle Zao producten zijn dus Vegan gecertificeerd door de Vegan Society.
Bovendien zijn onze penselen gemaakt van synthetisch haar in plaats van dierlijk haar.

Navulbare make-up
We hebben navulbare verpakkingen gemaakt. Dit maakt Zao:
Ecologisch: Door een hervulbaar systeem te creëren, kiezen we voor een beter milieu. Dankzij deze verpakking produceren we minder afval, gebruiken we minder plastic en verbruiken we minder energie.
Economisch: De verpakking heeft een directe invloed op de prijs van het product. Door je voor te stellen om je producten na te vullen, bieden wij je de mogelijkheid om te genieten van make-up van topkwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.
Speels: Onze navulbare verpakking geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk kleuren te wisselen, afhankelijk van de stemming van het moment. Hou gewoon een aantal navullingen bij de hand om je creativiteit de vrije loop te laten.

Duurzame verpakkingen
Eco-ontwerp is de kern van ons denken. Daarom is onze primaire verpakking bamboe. Het is een ecologisch grondstof omdat het een fenomenale groei kent, zonder dat er kunstmest of pesticiden nodig zijn. Bamboe heeft slechts 4 tot 5 jaar nodig om zich te vernieuwen terwijl een boom minimaal 30 jaar nodig heeft! De bamboe die gebruikt wordt voor onze verpakkingen groeit in inheemse bossen in beschermde gebieden.
Onze secundaire verpakking is gemaakt van katoen. De bamboe producten worden verkocht in een elegante katoenen zakjes om hen verder te beschermen. Deze zakjes kunnen worden hergebruikt voor andere toepassingen, in tegenstelling tot kartonnen verpakkingen die onmiddellijk worden weggegooid.
Ons onderzoek- en ontwikkelingsprogramma vervangt vanaf eind 2018 de katoenen zakjes door verpakkingen van bamboevezel. We blijven ons richten op onze favoriete bamboe vanwege de zeer lage milieu-impact bij het oogsten van dit hernieuwbaar materiaal!

Kwaliteit en innovatie
Hoewel we een merk zijn van biologische en diervriendelijke make-up, blijven kwaliteit en innovatie de kern van onze zorg. In de overtuiging dat biologische make-up kan concurreren met conventionele make-up, streven we ernaar om bereikbare make-up aan te bieden.
Innovatie staat centraal in alle ontwikkelingen. We proberen altijd nieuwe grondstoffen, door te experimenteren met nieuwe combinaties van ingrediënten, om zo te komen tot een superieure kwaliteit van de make-up.

Our labels
BIO BIO COSMOS ORGANIC ECOCERT COSMOS ORGANIC ECOCERT PETA SLOW COSMETIQUES

 

 

 

Huid- en haarverzorgingsproducten voor de kids & teens: CMD naturkosmetik (Duits merk)

Minder is meer
Voor onze huid geldt de regel ‘less is more’. Dit betekent: hoe minder verschillende grondstoffen op de huid worden aangebracht, hoe minder stoffen allergische reacties kunnen veroorzaken. Nog een voordeel: de voedende stoffen zijn dan in grotere hoeveelheden aanwezig. Daarom luidt onze bedrijfsfilosofie: “Less is more”. Al onze recepten zijn minimalistisch. Wij specialiseren ons in één grondstof per productserie om de voordelen van dit specifieke actieve ingrediënt onder de aandacht te brengen. De selectie van onze grondstoffen is zeer streng en wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van gecertificeerde biologische landbouw (kbA).  Daarnaast hechten wij veel belang aan goed advies. Daarom zijn onze producten niet verkrijgbaar bij massaverkopers of discounters. Wij produceren nadrukkelijk geen grote aantallen en kunnen daardoor altijd de versheid van onze producten garanderen. Kwaliteit in plaats van kwantiteit is hier het motto. De ontwikkeling van goede en effectieve natuurlijke cosmetica is onze persoonlijke uitdaging; altijd met het oog op duurzaamheid, natuurlijkheid en waarde.

Het merendeel van onze producten is 100% vegan en bevat geen dierlijke grondstoffen. Je herkent deze producten aan het ‘veganistische symbool’.

Bovendien zijn al onze producten dierproefvrij.

Toegevoegd aan de PETA-lijst voor dierproefvrije cosmetica!

 • Natuurlijke cosmetica gemaakt in Duitsland
 • gecertificeerde natuurlijke cosmetica, dierproefvrij en overwegend veganistisch
 • volgens NCS-normen – geen microplastics, geen parabenen, siliconen, PEG’s of ftalaten
 • zonder minerale oliegrondstoffen en synthetische emulgatoren
 • uitsluitend natuurlijke grondstoffen met hoge tolerantie
 • Selectie van grondstoffen volgens ethische en kwaliteitscriteria
 • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke essentiële oliën
 • Alle INCI-aangiften ook in het Duits

CMD NEUTRAL voor de gevoelige huid, ook voor de kinderhuid

Dode Zeezout is wereldwijd bekend en gewaardeerd vanwege de werking op huidproblemen. Je profiteert van de bijzondere actieve ingrediënten van het zout, vooral als je een schilferige, broze of jeukende huid hebt. De hele serie is bewust “geur- en pH-huidneutraal” gehouden, zodat de energie en unieke combinatie van actieve ingrediënten van het zout niet door aanvullende stoffen teniet worden gedaan of verminderd. Dit is vooral handig voor mensen met een allergie.  Als je je huid wilt trakteren op wat rust en ontspanning, dan zijn de producten uit deze serie ideaal voor jou.  Geschikt voor mensen met een allergie van alle huidtypes. Zonder geurstoffen.

Eigenschappen Dode Zeezout: Dode Zeezout biedt een verscheidenheid aan sporenelementen en mineralen die uniek zijn in deze combinatie en alle soorten huidirritaties krachtig tegengaan. Naast natrium (zeezout) heeft het Dode Zeezout ook een hoog gehalte aan kalium, calcium, magnesium, ijzer en mangaan. Deze stoffen zuiveren het lichaam en hebben een kalmerende en celvernieuwende werking. Het zout helpt ook om de natuurlijke vochtlaag van de huid te behouden. Het verzacht en verstevigt de huid en geeft haar frisheid en zuiverheid.

Kenmerken neutraal:

 • Dode Zeezout
 • verbetert de huidstructuur en kalmeert de huid
 • Geschikt als ondersteunende zorg bij neurodermitis
 • zonder etherische oliën (dus ook geschikt voor mensen met allergieën)
 • zonder dierlijke grondstoffen
 • zonder synthetische emulgatoren
 • zonder minerale oliegrondstoffen

CMD Rügner Kreide voor de vette en gemengde huid (ideaal bij tieners)

Het geneeskrachtige krijt van Rügen staat al eeuwenlang bekend om zijn heilzame eigenschappen. Vooral de vette en gemengde huid heeft baat bij verzorgingsproducten die dit lokale product bevatten. Vooral jongeren, die vaak last hebben van verschillende huidzones, een vette huid en puistjesvorming, profiteren van de werking van genezend krijt. Sporenelementen en mineralen in het geneeskrachtige krijt van Rügen stimuleren de elektrolyten in de huidcellen en verbeteren hun stofwisseling. Zo wordt de barrièrefunctie van de huid verhoogd en wordt de vochtbalans gereguleerd. Het krijt heeft bovendien een balancerende en matterende werking. De huid wordt gladder, ziet er frisser uit en voelt soepeler aan. Een vleugje waardevolle lavendelolie heeft een verder kalmerend effect op de huid. Het calcium dat het bevat, bekend om zijn ontstekingsremmende en anti-allergische eigenschappen, ondersteunt de regeneratie van de gestreste huid. Rügen geneeskrijt met een pH-waarde van 8 heeft een licht alkalische werking en heeft een matterende en kalmerende werking op de huid. De producten hebben een pH-waarde van 5,5 tot 6,2.

Kenmerken Rügenkrijt:

 • Origineel geneeskrachtig krijt van Rügen
 • bijzonder geschikt voor de vette en gecombineerde huid
 • heeft een matterend en balancerend effect
 • zonder dierlijke grondstoffen
 • (alle producten zijn vegan)
 • zonder minerale oliegrondstoffen en synthetische emulgatoren

CMD Rügner Teebaumöl (tea tree oil) voor de vette en onzuivere huid (ideaal bij tieners)

De originele Australische tea tree olie is sinds de jaren negentig een van de beproefde natuurlijke cosmetische ingrediënten voor de verzorging van de onzuivere huid. Als natuurlijke alleskunner kunnen de gunstige eigenschappen ervan ideaal worden gebruikt voor de verzorging van een probleemhuid, een huid die vatbaar is voor puistjes, overmatig zweten of ontstekingen. Tea tree olieproducten hebben zich uitstekend bewezen in de strijd tegen een onzuivere huid.

Let op kwaliteit:

Er zijn tea tree oliën die afkomstig zijn van plantages waar ze twee tot drie keer per jaar worden geoogst. Deze oliën zijn van inferieure kwaliteit omdat de boom zich niet volledig kan ontwikkelen. Wij gebruiken uitsluitend originele Australische biologische tea tree olie uit duurzame teelt.

Kenmerken van tea tree olie Classic:

 • met biologische tea tree olie
 • voor de onzuivere, vette, geïrriteerde en puistjesgevoelige huid
 • ondersteunende verzorging bij huidproblemen
 • ’s Werelds grootste verzorgingsassortiment met tea tree olie
 • zonder minerale oliegrondstoffen en synthetische emulgatoren

 

 

Haarverzorging & haarverf: Hairborist (Belgisch merk)

Hairborist gamme capillaires BIO | Cut & Taste Coiffure | Liège

NATUURLIJKE HAARVERZORGING
Een plek waar schoonheid, wellness en duurzaamheid elkaar ontmoeten

BIO CONCEPT MET EEN VISIE
Al meer dan 25 jaar ligt de focus op het creëren van 100% natuurlijke haarverzorging met een visie. Innovatie en vernieuwing staan daarbij centraal. Het Hairborist concept bestaat daardoor uit een revolutionair stappenplan.

 1. VOEDEN EN HERSTELLEN MET OLIE EN AROMATHERAPIE: Voed en herstel je haar diepgaand dankzij de verzorging: een op maat gemaakte behandeling van olie. De verschillende plantaardige oliën werden zorgvuldig geselecteerd en zijn één voor één rijke en weldadige essenties uit de natuur. Ze herstellen de haarvezel van binnenuit en zorgen ervoor dat je natuurlijke haarvezelstructuur opnieuw vervolledigd wordt. Verrijk de olie bovendien met de concentraten van etherische olie die elk krachtige eigenschappen hebben en specifieke problemen kunnen aanpakken.
 2. REINIGEN MET ZACHTE EN RESPECTVOLLE SHAMPOO: Een shampoo, dat moet reinigen zonder de hoofdhuid te beschadigen. Bij Hairborist kan je daarom kiezen uit een gamma van shampoos zonder agressieve detergenten. Geniet van een zeer zachte waskracht dankzij de plantaardige aminozuren, suiker of wasnoten, waardoor de natuurlijke hydratatie behouden blijft. Alle shampoos hebben ook een optimale pH-waarde voor de huid en zijn dus uitermate respectvol voor je hoofdhuid.
 3. HYDRATEREN EN ONTWARREN MET CONDITIONER: Een natuurlijke conditioner kan de schubben van het haar sluiten zonder deze te verstikken. Zo kan je haar blijven ademen en krijgt het z’n natuurlijke soepelheid terug. Bovendien zal een Hairborist conditioner je haar intens hydrateren zonder het te verzwaren, wat opnieuw de bevorderlijk is voor de staat van je haarvezel.
 4. AFWERKEN EN VORMGEVEN MET STYLINGSPRODUCTEN: Het stylingsgamma van Hairborist zorgt ervoor dat elk kapsel ook op een natuurlijke manier kan afgewerkt worden. Geef vorm aan je kapsel op een soepele manier, zonder je haar te verzwaren. Elk stylingsproduct is bovendien ook verrijkt met etherische olie. Geniet dus ook tijdens het afwerken van de heerlijke en pure geuren.
 • NATUURLIJKE INGREDIËNTEN: Hairborist kiest zelf alle ingrediënten en zorgt ervoor dat elk ingrediënt zeer geconcentreerd en kwalitatief is.
 • BIOLOGISCH AFBREEKBAAR:  Om te vermijden dat ons gamma schade toebrengt aan het milieu, zijn onze producten biologisch afbreekbaar.
 • DIERPROEFVRIJ: Noch de grondstoffen, noch de afgewerkte producten worden getest op dieren. Het gamma is dus 100% dierproefvrij.
 • MILIEUBEWUSTE PRODUCTIE: Ecologie staat voorop bij Hairborist, waardoor alle fases in het productie proces zo duurzaam mogelijk zijn.
 • BIOLOGISCHE OORSPRONG: De ingrediënten moeten zo puur en zuiver mogelijk zijn, waardoor we opteren voor biologische teelt.
 • ZERO WASTE: De Hairborist producten kunnen hervuld worden bij de kapper, waardoor ze 100% zero waste zijn.
 • ECOGARANTIE GECERTIFICEERD: Ecogarantie, het strengste kwaliteitslabel in Europa, controleert en certificeert onze producten.
 • EVENWICHTIGE EN OPTIMALE PH-WAARDE VOOR DE HOOFDHUID: Alle producten hebben een zeer evenwichtige samenstelling en hebben dus ook optimale pH voor de hoofdhuid.
 • GESCHIKT VOOR MENSEN MET LAST VAN ALLERGIEËN:  De zachte natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat personen met allergieën de producten in alle rust kunnen gebruiken.
 • OPLOSSING VOOR HOOFDHUID- EN HAARPROBLEMEN:  De gepersonaliseerde treatment pakt hoofdhuid- en haarproblemen aan en kan deze duurzaam oplossen.

NATUURLIJKE HAARKLEURING
Laat je haar omhullen met bloemen en ga voor een betere wereld

 • 100% natuurlijk haarverf en dus volledig puur
 • Poeders zijn 100% biologisch afbreekbaar
 • Alle ingrediënten zijn vegan niet getest op dieren
 • Niet enkel een kleur, maar ook een verzorging
 • Belgisch familiebedrijf met lokale producten
 • Expertise troef: 25 jaar ervaring

De beste natuurlijke haarverf: 100% grijsdekking en een ultieme glans
Benieuwd hoe Hairborist de haarkleuring natuurlijk teelt? Dat is simpel! We laten de natuur z’n werk doen. Alles start met het planten van de zaadjes. Eenmaal gepland, groeien de planten en bloemen zonder inmenging van ons. Zo verloopt alles zo ecologisch mogelijk. Wanneer volgroeid, worden de planten en bloemen geoogst om daarna te drogen. Dit gebeurt opnieuw op de meest duurzame manier: in de zon. Eenmaal volledig zongedroogd, worden de planten en bloemen vermalen tot een fijn poeder. De laatste stap? De verschillende plantenpoeders mengen en zo verschillende pigmenten verkrijgen. Een plantenkleuring? Dat is dus écht 100% natuurlijk!

Wie kan het gebruiken? Iedereen!
Je leest het goed: iedereen kan plantaardig het haar kleuren. Er is geen enkele restrictie aan verbonden. Dit geldt dus ook voor mensen die afgeraden worden nog chemische kleuring te gebruiken omwille van medische redenen.
ALLERGIE
Het begon met wat jeuk. Of een lichte roodheid. Of zelfs kleine blaasjes op de hoofdhuid. Voor je het wist zat je bij de dermatoloog en kreeg je te horen dat je allergisch was. Misschien wel aan bepaalde chemische stoffen van haarverf zoals ppd, resorcinol… Het verdict? Je kan je haar niet meer kleuren en dus moet je op zoek naar een alternatief. En dan kom je terecht bij de haarverf op natuurlijke basis. Want aangezien deze haarkleuring natuurlijk is, bevat het geen chemische stoffen en kunnen zelfs de meest gevoelige personen het gebruiken.
CHEMOTHERAPIE
Chemotherapie heeft een enorm sterke impact en verzwakt het ganse lichaam. De hoofdhuid en het haar ervaren dus ook negatieve effecten. Na chemo is het haar dus ook enorm fragiel en breekbaar, waardoor de haarvezel moet beschermd worden. Veel artsen en oncologen raden daarom patiënten aan om te kiezen tussen het haar niet kleuren ofwel om plantaardige haarkleuring te gebruiken. Deze versterkt namelijk de hoofdhuid en het haar, waardoor het ideaal is voor een haar dat herstellende is en in de fase van hergroei zit.
ZWANGERSCHAP
Hairborist krijgt vaak de vraag van vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven of ze het haar verder kunnen blijven kleuren met natuur haarverf. Misschien vraag jij je wel hetzelfde af? Want sommigen zeggen van wel, anderen zeggen van niet. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: ja dit kan. Want de Hairborist haarverf bestaat namelijk enkel en alleen uit een poeder van zongedroogde planten en warm water. That’s it. Je kan de haarverf dus met een gerust hart gebruiken: het is 100% natuurlijk en veilig voor je baby.

 

Huid- en haarverzorging: Health & Beauty Dead Sea Minerals (Israëlisch merk)

Dode Zee producten staan bekend om hun helende werking bij huidklachten. Ook de modder die uit de Dode Zee gewonnen wordt is zeer heilzaam voor de huid. Omdat wij zelf geen mineralen aanmaken in ons lichaam, moeten we deze door middel van voedsel of via de huid tot ons nemen. Dode Zee zout is uniek in haar chemische samenstelling en bevat meer dan 40 type mineralen elk met een eigen specifieke werking. Dode Zee zout droogt de huid niet uit, integendeel, het hydrateert. Het zout houdt het vochtgehalte in de huid op peil. Bovendien verwijdert het zoute water de dode huidcellen en heeft het een desinfecterende werking. Deze reiniging zorgt ervoor dat verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen. Het gebruik van Dode Zee producten maakt de huid sterker en vitaler door de constante toevoer van belangrijke mineralen. Dit ondersteunt de stofwisseling en de vochtbalans. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerhande aandoeningen en ziekteverschijnselen.

Health & Beauty Dead Sea Minerals zijn op natuurlijke wijze geconserveerd (parabeenvrij), geparfumeerd en gekleurd en zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Alle producten zijn dierproefvrij! Health & Beauty Dead Sea Minerals biedt competatieve en consumentvriendelijke prijzen voor kwalitatief hoogstaande producten. 

 

Nagelproducten gel en gel polish: Bio Sculpture Gel (Zuid-Afrikaans merk)

Gerelateerde afbeelding

Bio-Sculpture gel: Het gezondere alternatief in nagelverzorging! Gel polish & nagellak. Bio Sculpture Gel® is een 100% veganistische (niet getest op dieren) en milieuvriendelijke gel. Het is veel gezonder en veiliger dan de klassieke gels: het bevat geen primers of hechtmiddelen, noch schadelijke chemicaliën zoals tolueen, DBP, en formaldehyde (the toxic trio), dibutylftalaat en kamfer.

Waarom Bio Sculpture Gel ?

– Géén beschadigingen aan de natuurlijke nagel
– Dun, natuurlijk, sterk, duurzaam en soepel
– 3-5 weken geen verzorging nodig
– Direct droog met blijvende glans
– Door een onafhankelijk onderzoeksbureau:
– 99% vrij van allergie, schimmel en nadelige gevolgen!
– 100% Vegan
– Gel verlenging met een natuurlijk resultaat
– Vele kleurengels met bijpassende nagellak
– Afweekbaar, ipv de gel eraf te vijlen
– Niet vergelende French Manicure
– Bevorderd de groei van de eigen nagels
———————————————————————-

Verlofperiode Instituut Pelle Bella

31.10.2023 tot 03.11.2023
11.11.2023 tot 12.11.2023
24.12.2023 tot 27.12.2023
31.12.2023 tot 02.01.2024
01.03.2024 tot 05.03.2024
31.03.2024 tot 07.04.2024
29.06.2024 tot 14.07.2024
28.07.2024 tot 04.08.2024
24.12.2024 tot 26.12.2024
31.12.2024 tot 03.01.2025

Belgische Beauty Federatie
Instituut Pelle Bella is erkend als lid bij de Belgische Beauty Federatie.
Belgische Beauty Federatie - Logo